Cirese

Cod produs: 0111

Cirese, pentru consum obisnuit sau diverse preparate culinare.

Descriere

Cirese minunate delicioase, cireșele sunt fructe pline de nutrienți plini de sănătate și antioxidanți unici. Ciresele sunt originare din regiunea Europei de Est si a Asiei Mici.

Cireșele sunt fructe carnoase cu o sămânță centrală  înconjurată de pulpă comestibilă . Ele sunt de  dimensiuni mici, măsurând aproximativ 2 cm în diametru. În exterior, acestea au fost acoperite de o piele „strălucitoare”, roșie sau purpurie, subțire.

Cirese – Beneficiile de sănătate:

  • Cireșele sunt unul dintre fructele cu conținut scăzut de calorii. Cu toate acestea, ele sunt o bogată sursă de fitonutrienți, vitamine și minerale.
  • Ciresele sunt fructe bogate in pigment. Acești pigmenți, de fapt, sunt compuși flavonoidici polifenoli cunoscuți ca glicozide antocianice. Antocianinele sunt pigmenți roșii, violeți sau albastre, găsite în multe fructe și legume, cunoscute a avea proprietăți antioxidante puternice.
  • Studiile științifice au arătat că antocianinele din cireșe se dovedesc a acționa ca medicamente antiinflamatoare prin blocarea acțiunilor enzimelor ciclooxigenazei-1 și 2. Astfel, consumul de cireșe poate oferi efecte potențiale asupra sănătății împotriva episoadelor cronice dureroase, cum ar fi artrita guta, fibromialgia și leziuni sportive.
  • Studiile de cercetare sugerează, de asemenea, că compușii antioxidanți din cireșele de tartă pot ajuta organismul uman să lupte împotriva cancerului, a îmbătrânirii și bolilor neurologice și a stării pre-diabetului.
  • Cireșe compun antioxidant melatonină. Melatonina poate traversa ușor bariera hemato-encefalică și are efecte calmante asupra neuronilor cerebrale, calming iritabilitatea sistemului nervos. Astfel, poate ajuta la ameliorarea nevrozei, a insomniei și a durerilor de cap.
  • Mai mult, ele sunt, de asemenea, o mică sursă de zinc, fier, potasiu și mangan; Și o bună sursă de cupru.
  • Proprietatea antiinflamatorie a cireșelor a fost găsită eficientă în reducerea factorilor de risc pentru boala cardiacă prin acțiunea de curățare împotriva radicalilor liberi.

Cirese – Selecție și depozitare

Ciresele fructe sezon durează de la sfârșitul lunii mai până în august . Cireșele crăpate proaspete au o durată scurtă de conservare. În magazin, alegeți cireșe care au o piele strălucitoare, cu o codita verde bine atașată la capătul fructului.Păstrați cireșe proaspete în frigider. Ori de câte ori doriți să le mâncați, clătiți cireșele în apă pentru a elimina murdăria și a le readuce la temperatura camerei.